Er zijn verschillende niveau’s van bescherming ingebouwd:

  • Deposito- en beschermingsfonds van de overheid tot 100.000 euro per persoon en per verzekeraar.  Enkel geldig voor pensioensparen, lange termijnsparen en niet-fiscaal spaarverzekering, telkens van het type tak 21.
  • Een verzekeraar werkt steeds op lange termijn (voornamelijk obligaties, gedeelte vastgoed, en beperkt in aandelen, soms zelfs 0%) en staat onder een stricte controle van de overheid, elk kwartaal dienen zij hun cijfers voor te leggen aan het controleorganisme.
  • Elke verzekeraar dient verplicht een solvabiliteitsmarge aan te leggen, dit wil zeggen dat een reserve dient aangelegd te worden die kan aangesproken worden in noodsituaties.  U kan aan uw verzekeraar dit percentage opvragen.  Een solvabilteitsmarge van 100% betekent dat er 4% extra reserve is aangelegd.
  • U bent als verzekeringnemer bevoorrecht schuldeiser, dit wil zeggen dat bij een faillissement de opgebouwde spaarpot op de actiefzijde van de verzekeraar eerst moet uitbetaald worden aan de schuldeiser/verzekeringnemer die als tegoed is opgenomen aan passiefzijde van de verzekeraar.  Pas nadien kunnen de aandeelhouders ed worden uitbetaald.
  • Mogelijks is de spaarreserve op het actief niet voldoende om uw volledige inleg terug te betalen, maar u zal nooit uw spaarcenten volledig zien verdwijnen door het feit dat u bevoorrecht schuldeiser bent

Vraag een offerte of advies

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek

Wilt u een update van uw financiële situatie? Of wilt u wat meer informatie?

Dan kan u ons bereiken voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Een afspraak maken
MySavings Life Insurance Made Easy