MySavings is erkend makelaar in hypothecaire kredieten. Wij werken samen met alle verzekeringsmaatschappijen (Allianz, AG, Vivium, NN, Axa,…) die dit type krediet aanbieden via makelaars.

Uw pensioenplan gebruiken om vastgoed te kopen, bouwen of verbouwen. Vastgoed verwerven staat nog steeds bovenaan het verlanglijstje van heel wat Belgen. Niet enkel als eigen woning, maar ook als vakantieverblijf of opbrengsteigendom. Traditioneel wordt de aankoop, bouw of verbouwing van vastgoed gefinancierd via een hypothecair krediet. Maar wist u dat u hiervoor ook uw pensioenplan kunt gebruiken?

Neem contact met ons op voor meer informatie of download onze brochure over dit onderwerp.

Waarom kiezen voor MySavings voor uw hypothecair krediet ?

contrat

De beste keuze

Dankzij de vele partnerverzekeraars is MySavings in staat om u de beste hypotheekoplossing te bieden, in volledige onafhankelijkheid en tegen de beste marktvoorwaarden.

commission

De beste condities

Via MySavings en haar vele partners profiteert u van de beste voorwaarden voor uw hypotheeklening.

conseil

Advies op maat

Onze specialisten onderzoeken gratis uw situatie om u oplossingen te kunnen bieden die rekening houden met uw behoeften en verwachtingen. We vergelijken en selecteren opties die bij u passen.

Waarom zou uw pensioenplan inzetten om vastgoed te kopen, bouwen of renoveren ?

Veel Belgen sparen voor een aanvullend pensioen. Dat kan privé (via pensioen- of langetermijnsparen), of via de werkgever (groepsverzekering of Vrij Aanvullend Pensioen voor Werknemers (VAPW)). Zelfstandigen kunnen een appeltje voor de dorst opbouwen via een Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ), Individuele Pensioentoezegging (IPT), Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen (POZ) of RIZIV voor zorgberoepers.

Over het algemeen is sparen voor een aanvullend pensioen interessant. Zo kunt u op die manier een extra financiële reserve aanleggen, die u toelaat om ook na uw pensionering uw levensstandaard te behouden. Met uw wettelijk pensioen alleen zal dat vaak niet lukken.

Maar in dat geval zult u wellicht nog een tijdje op de uitkering van uw pensioenplan moeten wachten. Want dat kan pas als u met wettelijk pensioen gaat of voldoet aan de voorwaarden voor een vervroegde wettelijke pensionering. Als u vandaag 45 bent, komt dat dus neer op om nog een 20-tal jaar wachten, afhankelijk van wanneer uw loopbaan gestart is.

Door uw pensioenplan te gebruiken om vastgoed te kopen, bouwen of renoveren hebt u de mogelijkheid om uw aanvullende pensioenspaarpot sneller te benutten. En dat is natuurlijk erg interessant! Zo plukt u meteen al de vruchten van uw eigen spaarinspanning of die van uw werkgever. In elk geval is zoiets maatwerk. Doe daarom steeds een beroep op een specialist, die voor u de best mogelijk optie berekent. Want u kunt uw aanvullend pensioenplan op verschillende manier gebruiken voor uw vastgoeddroom. 

MySavings bespreekt samen met u uw plannen en zet duidelijk alle voor- en nadelen van de verschillende opties uiteen. Zo weet u zeker dat u de beste keuze maakt !

Vastgoed kopen, bouwen of verbouwen via uw pensioenplan: welke mogelijkheden hebt u ?

Als u een huis, appartement, vakantieverblijf of opbrengsteigendom wil kopen, bouwen of renoveren, dan kunt u hiervoor uw aanvullend pensioenplan gebruiken.

U hebt drie mogelijkheden:

Optie 1 : U vraagt een voorschot op uw pensioenplan op.
Optie 2 : U geeft uw pensioenplan in pand.
Optie 3 : U betaalt via uw pensioenplan een bulletkrediet af (wedersamenstelling).

Elk van de 3 opties biedt specifieke voordelen (en beperkingen). Belangrijk is dat u weet dat uw situatie niet dezelfde is als die van uw buurman. Met andere woorden, uw persoonlijke situatie zal bepalen welke mogelijkheid voor u het meest geschikt is. Laat u hiervoor begeleiden door specialisten!

Wil u graag weten wat voor u de beste oplossing is? Maak dan meteen een afspraak!

Maak meteen een afspraak.

Is uw pensioenplan gebruiken voor vastgoed de goedkoopste optie ?

Als u overweegt om uw aanvullend pensioenplan in te zetten om vastgoed te kopen, bouwen of verbouwen, dan wil u natuurlijk weten of dit voor u interessant is. Vaak komt dit ook neer op de vraag: is het goedkoper dan een hypothecair krediet of niet?

Wel, dat hangt echt van geval tot geval af. In sommige situaties is een hypotheeklening met een vaste maandelijkse aflossing voordeliger, terwijl in andere gevallen het benutten van het pensioenplan financieel en/of fiscaal interessanter uitkomt.

Wij berekenen dit voor U.

Over het algemeen gelden de volgende principes:

  • Als het gaat om de eigen woning (gezinswoning), dan is een traditionele hypotheeklening met een vaste maandlast wellicht de goedkoopste oplossing. Vooral omdat de rentevoeten historisch laag staan. Banken bieden ultralage rentevoeten aan omdat ze daarmee klanten voor lange tijd aan zich kunnen binden en hen ook aanvullende producten kunnen verkopen. Denk bijvoorbeeld aan een schuldsaldo- en brandverzekering, verplichte loondomiciliëring en spaar- en beleggingsproducten. In ruil voor het afsluiten van zo’n nevenproducten kent de bank u een voorwaardelijke korting op de rentevoet van uw hypothecair krediet toe.

Maar opgelet, daar zit een addertje onder het gras: de kans bestaat dat de aanvullende producten, zoals de schuldsaldo- en brandverzekering, duurder uitvallen bij de bank dan wanneer u die bij een verzekeringsmakelaar zou afsluiten. Als u dan toch toehapt, bent u het voordeel van de korting op uw rentevoet eigenlijk meteen al kwijt.

  • Als u een financiering zoekt voor de aankoop of bouw van een vakantiewoning of opbrengsteigendom, dan wordt het een ander verhaal. Banken hebben het dan vaak een stuk lastiger om de voordeligste oplossing te kunnen bieden. De combinatie tussen een klassieke mensualiteitenlening en het inzetten van je pensioenplan is vaak de beste optie. Zo combineer je best of both worlds. Enkele verzekeraars spelen hier handig op in.

In elk geval doet u er goed aan om niet enkel uit te kijken naar een hypothecair krediet voor uw vastgoedproject. De kans is reëel dat een financiering via uw pensioenplan even aantrekkelijk of zelfs nog voordeliger is, als u het volledige plaatje bekijkt. Want daar gaat het om: de afweging welke oplossing voor u het best is, hangt niet alleen af van financiële en fiscale opties, maar ook van uw comfort en cashflow.

Wil u hierover graag eens van gedachten wisselen met onze specialisten?

Contacteer ons dan voor een vrijblijvende afspraak.

Vraag een offerte of advies

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN ADVIESGESPREK

Wilt u een update van uw financiële situatie? Of wilt u wat meer informatie? Dat kan u ons bereiken voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Een afspraak maken
MySavings Life Insurance Made Easy