Een verzekering gewaarborgd inkomen betaalt in geval van arbeidsongeschiktheid een rente uit ter vervanging van de weggevallen inkomsten.

De doelgroep die beoogd wordt zijn de zelfstandigen en bedrijfsleiders die een groot deel van de omzet door eigen inspanningen verwezenlijken.

Wij maken voor u gratis een vergelijking en analyse van de markt. In tegenstelling tot spaarformules gaat het hier over premies in functie van leeftijd, beroep, looptijd, wachttijd, risico,… Deze verschillen van verzekeraar tot verzekeraar.

Gewaarborgd Inkomen voor zelfstandigen: waarom is dit interessant?

Ieder van ons kan ziek worden of een ongeval hebben. Voor een zelfstandige heeft dit echter andere financiële gevolgen dan voor een loontrekkende. Een zelfstandige (met gezinslast) valt bij arbeidsongeschiktheid terug op een uitkering per dag vanwege het ziekenfonds.

Deze dagvergoeding is dikwijls onvoldoende om uw dagdagelijkse uitgaven te blijven dragen.  Wie arbeidsongeschikt wordt, ontvangt vanaf de eerste dag een uitkering van 62,08 euro bruto per dag, op voorwaarde dat de arbeidsongeschiktheid minstens 8 dagen duurt.

Als zelfstandige moet je dus voornamelijk zelf zorgen voor je bescherming bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Een verzekering gewaarborgd inkomen kan u indekken tegen het verlies van beroepsinkomsten. Een dergelijke verzekering keert maandelijks een bijkomend vervangingsinkomen uit, bovenop de wettelijke dagvergoedingen. Een verzekering gewaarborgd inkomen zal evenwel in principe pas tussenkomen bij een economische arbeidsongeschiktheid van minstens 25%.

Uitkeringen ziekte en invaliditeit vanaf dag 1:

Met gezinslast62,08 euro/dag(19 368,96 euro/jaar) (*)
Alleenstaande49,68 euro/dag(15 500,16 euro/jaar) (*)
Samenwonend38,10 euro/dag(11 887,20 euro/jaar) (*)
(*) Per jaar = per dag x 26 x 12

Cijfers RIZIV per 01/01/2021

Vergelijkende tabellen

Vergelijken

MySavings werkt op een zelfstandige manier met meerdere verzekeringsmaatschappijen om U de grootste keuze aan te bieden, tegen de beste voorwaarden.

MySavings Life Inssurance

Partnerverzekeraars

vander haeghen inssurance
allianz logo
axa assurance logo
baloise insurance company
nn assurance
ergo life assurance logo
vivium logo
bnp paribas logo
athora-assurance-logo
ag assurance logo
credimo assurance logo
dkv logo
one life logo
private insurer
Amma assurance
afi esca assurance

Vraag een offerte of advies

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek

Wilt u een update van uw financiële situatie? Of wilt u wat meer informatie?

Dan kan u ons bereiken voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Een afspraak maken
MySavings Life Insurance Made Easy