Vanaf de 3de week (nieuw sinds 1 januari 2018) val je onder de zogenaamde primaire arbeidsongeschiktheid en krijg je een uitkering vanuit de sociale zekerheid, het is het ziekenfonds die zorgt voor de praktische kant.  De eerste 2 weken dien je dus zelf te overbruggen.

De uitkeringen voor primaire arbeidsongeschiktheid worden maximum 12 maanden toegekend. Hierna komt de invaliditeitsuitkering, maar de uitkeringen zijn gelijk aan elkaar.

Als zelfstandige krijg je steeds een forfaitair bedrag, een zogenaamde dagvergoeding, met een maximum en er wordt rekening gehouden met uw gezinssituatie.

Concreet mag u rekenen als zelfstandige met gezinslast op maximum 1.525,68 euro per maand en alleenstaanden op 1.220,96 euro telkens bruto voor belastingen.

Het werkt met een forfaitaire dagvergoeding en deze is momenteel gelijk aan 58,68 euro voor zowel de primaire ongeschiktheid als nadien bij invaliditeit zowel met als zonder stopzetting bedrijf voor zelfstandigen met een gezinslast (dus personen ten laste). Voor een alleenstaande bedraagt dit per dag 46,96 euro. Onze sociale zekerheid rekent met 26 dagen per maand, vandaar de bovenstaande maandbedragen.

Indexatie van 1 januari 2018 (laatste update op 26 januari 2018)

Vraag een offerte of advies

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek

Wilt u een update van uw financiële situatie? Of wilt u wat meer informatie?

Dan kan u ons bereiken voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Een afspraak maken
MySavings Life Insurance Made Easy