Indien u een hypothecair krediet hebt, waardoor uw fiscale ruimte reeds wordt opgevuld.  Sinds 2005 bestaat er het systeem van woonbonus (enige en eigen woning) waarbij intresten en kapitaal mogen aangegeven worden, bij een afbetaling van maandelijks 188,33 euro (2.260 euro op jaarbasis) zit u reeds aan het plafond en heeft het dus geen zin om een fiscale levensverzekering op te starten of erin bij te storten.
 
Als u geen belasting moet betalen, heeft u geen recht op een belastingvermindering. Als u maar weinig belasting moet betalen (bv. omdat uw inkomen te laag is) zullen uw stortingen in het kader van het lange termijnsparen geen of geen maximaal fiscaal voordeel opleveren. 

Ter herinnering: de meeste mensen betalen hun belastingen via de bedrijfsvoorheffing die maandelijks van hun loon wordt afgehouden. Die afhouding is soms te hoog. In dat geval krijgt u een terugbetaling. Soms is de afhouding niet voldoende. Dan moet u bijbetalen. Als u elk jaar een terugbetaling krijgt, wil dat dus niet zeggen dat u geen belasting betaalt.

Vraag een offerte of advies

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek

Wilt u een update van uw financiële situatie? Of wilt u wat meer informatie?

Dan kan u ons bereiken voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Een afspraak maken
MySavings Life Insurance Made Easy