Het is een feit dat de lage rentestanden wegen op de rendementen van verzekeringsoplossingen, dus ook op het VAPZ. Ongeacht het rendement levert een VAPZ u sowieso een mooie fiscale bonus op. Daar veranderen de lage rentestanden niks aan. De vraag is alleen hoe u verder met uw VAPZ omgaat.

Wij zien drie opties:

  • U behoudt uw VAPZ zoals het is. U neemt de lagere rendementen er gewoon bij en bent tevreden met het fiscale voordeel.
  • U benut uw VAPZ op een bijkomende manier: door een voorschot op te nemen kunt u investeren in vastgoed binnen de Europese Economische Ruimte. Vastgoed kopen, bouwen of verbouwen is op die manier mogelijk. Uw VAPZ bezorgt u zo een zeer voordelige financiering. Maak wel een juiste keuze qua verzekeraar, want de voorwaarden voor een opname van een voorschot zijn verschillend. Bekijk hier de verschillen.
  • U laat uw VAPZ voor wat het is en zoekt extra rendement via uw individuele pensioentoezegging (IPT). Opgelet, voorlopig kan dit enkel voor zelfstandigen die via een vennootschap werken. De regering-Michel heeft al verschillende malen aangekondigd dat een gelijkaardige oplossing ingevoerd zal worden voor zelfstandigen zonder vennootschap, maar voorlopig is die er nog niet. U kunt dan in uw IPT op zoek gaan naar een hoger rendement door meer te investeren in tak 23. De link met onderliggende beleggingsfondsen geeft u immers de kans om mee te profiteren van sterke financiële markten. Of u een voorzichtig belegger bent of eerdere een dynamisch profiel hebt, maakt niet uit: wij kunnen u een voorstel bezorgen dat aansluit bij uw verwachtingen.

Belangrijk is dat u een weloverwogen keuze maakt en die goed doorpraat met uw adviseur. Wilt u een concreet voorstel voor een VAPZ-oplossing met lage kosten of een IPT? Contacteer ons dan zo snel mogelijk. We bezorgen u een voorstel op maat.

Vraag een offerte of advies

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek

Wilt u een update van uw financiële situatie? Of wilt u wat meer informatie?

Dan kan u ons bereiken voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Een afspraak maken
MySavings Life Insurance Made Easy