U kan dan verschillende strategieën volgen. De drie voornaamste zijn:

  • U kan stoppen met betalen van de premies en de reserve laten staan bij de verzekeraar.  U blijft een rendement ontvangen. Ondertussen spaart of belegt u verder in een beleggingsproduct dat beter bij uw huidig profiel past. Dat kan bv. een andere tak 23 zijn, een tak 21 of een mix van beiden.
  • u stopt met het betalen van premies en doet een afkoop van de reserve. U vraagt uw verzekeraar om onmiddellijk het reeds gespaarde kapitaal aan u uit te betalen. Let op met de belastingen en eventuele kosten. Het vrijgekomen kapitaal kan u dan sparen of beleggen in een beleggingsproduct dat beter bij uw huidig profiel past. Dat kan bv. een andere tak 23 zijn of een tak 21 of een mix.
  • U stopt met betalen van de premies en vraagt een transfert van de opgebouwde reserve naar een andere verzekeraar.  Er zullen bijna altijd transfertkosten van toepassing zijn, waardoor de overdracht van reserves bijna nooit plaatsvindt. Uitzondering voor pensioenreserves die u hebt opgebouwd als werknemer, de wet verbiedt hier transfertkosten.

Vraag een offerte of advies

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek

Wilt u een update van uw financiële situatie? Of wilt u wat meer informatie?

Dan kan u ons bereiken voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Een afspraak maken
MySavings Life Insurance Made Easy