Voor een verzekering kan u  terecht bij:

 • een verzekeringsmaatschappij.
  Die verzekert uw risico’s rechtstreeks. Het gaat dan om een zogenaamde directe verzekering. U staat rechtstreeks in contact met uw verzekeringsmaatschappij en sluit rechtstreeks een contract af, zonder tussenpersoon.
 • een tussenpersoon
  Er zijn voornamelijk twee types:

  • de makelaars
   Het gaat om zelfstandige adviseurs, die niet verbonden zijn aan een bepaalde verzekeringsmaatschappij en u dus producten van verschillende maatschappijen kunnen aanbieden, naargelang uw behoeften. De meeste Belgische verzekeraars werken exclusief via makelaars, u kan dus enkel via een tussenpersoon met hen een contract afsluiten, MySavings heeft het statuut van makelaar.
  • de verzekeringsagenten 
   Die tussenpersonen zijn meestal verbonden aan één maatschappij. Zij kunnen u dus enkel contracten aanbieden van de verzekeringsmaatschappij die zij vertegenwoordigen.
 • de bankverzekeraar
  De bankverzekeraar is een bank die ook verzekeringsproducten verkoopt, als makelaar of agent. De aangeboden verzekeringsproducten kunnen van bank tot bank verschillen.  De meeste banken (voornamelijk grootbanken) werken enkel met hun eigen verzekeringsproducten, een aantal kleinere banken werkt eveneens als makelaar en dus met verschillende verzekeraars samen, zoals MySavings.

Vraag een offerte of advies

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek

Wilt u een update van uw financiële situatie? Of wilt u wat meer informatie?

Dan kan u ons bereiken voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Een afspraak maken
MySavings Life Insurance Made Easy