Neemt u die mee naar uw nieuwe werkgever of laat u die ongewijzigd staan? Hoe maakt u de juiste keuze?  Wat bij overlijden?

4 verschillende mogelijkheden:

Het is interessant even stil te staan bij uw groepsverzekering en te kijken wat voor u het meest voordelig is.

  • U laat het gespaarde bedrag bij de groepsverzekering van uw vorige werkgever (1).
  • U transfereert uw groepsverzekering naar de groepsverzekering van uw nieuwe werkgever (2).
  • U brengt het gespaarde bedrag onder in een ‘onthaalstructuur’ (3).
  • U betaalt vanaf nu zelf de toekomstige premies (4).

1. Het kapitaal “premievrij” laten staan bij uw vorige werkgever

Het kapitaal (= het gespaarde bedrag op het ogenblik van uitdiensttreding) “premievrij =(zonder verdere betaling van premies)” bij de groepsverzekering van uw vorige werkgever laten staan, is de meest voorkomende keuze: het gespaarde bedrag blijft verzekerd en zal verder oprenten maar er worden geen premies meer betaald.

Voordeel: U behoudt de garantie van de “oude” interestvoeten.groepsverzekering pensioenplan beeld image

Nadeel: U hebt verschillende pensioenpotjes en hebt mogelijks geen dekking bij overlijden.

Kijk dit na of stuur ons vrijblijvend uw documenten en wij geven u ons advies.

2. Het gespaarde kapitaal transfereren naar uw nieuwe werkgever

Een andere optie is het gespaarde bedrag van uw groepsverzekering overzetten naar de verzekeraar van uw nieuwe werkgever.

Voordeel: Op deze manier worden alle groepsverzekeringen van verschillende werkgevers bij één verzekeraar gebundeld en zal dit bedrag ook uitbetaald worden bij een overlijden voor pensionering.

Nadeel: Kijk wel de intrestvoet van uw nieuwe groepsverzekering na: de rentevoeten kunnen lager liggen waardoor deze optie financieel niet altijd interessant is.

3. Transfer naar onthaalstructuur van een verzekeringsmaatschappij

De onthaalstructuur staat los van de groepsverzekering van uw vorige werkgever, maar is een apart opgezette formule die u toelaat het gespaarde bedrag te laten beheren als een aparte pensioenpot.

Voordeel: Deze oplossing wordt vooral aangeraden wanneer uw groepsverzekering geen “waarborg bij overlijden” meer bevat. Het gespaarde bedrag wordt in de onthaalstructuur belegd in een verzekeringscontract dat voorziet in een uitkering bij pensionering en in een uitkering bij overlijden.

Het nadeel hiervan is dat de gegarandeerde interest die u had op het gespaarde bedrag vervangen wordt door het huidige rendement bij de verzekeringsmaatschappij.

4. Zelf de toekomstige premies betalen

Geen groepsverzekering op uw nieuwe job? Of start u als zelfstandige? Dan kunt u de premies die voorzien waren in uw groepsverzekering zelf (geheel of gedeeltelijk) verder betalen. U sluit dan een nieuw contract af en bepaalt zelf de hoogte van de premies. Bevatte uw vorige groepsverzekering een waarborg arbeidsongeschiktheid dan kunt u die individueel verderzetten.

Neem contact met ons op om de beste voorwaarden te bekomen.

Meer weten over de groepsverzekering?

  • Bij het uitdienstgaan ontvangt u een overzicht van uw groepsverzekering (het benefit statement of pensioenfiche). Hierop vindt u al uw waarborgen, premies en kapitalen terug, herberekend naar aanleiding van uw uitdiensttreding.

Stuur deze pensioenfiche door naar ons en wij bezorgen u een vrijblijvend advies.

Vraag een offerte of advies

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek

Wilt u een update van uw financiële situatie? Of wilt u wat meer informatie?

Dan kan u ons bereiken voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Een afspraak maken
MySavings Life Insurance Made Easy