Verstandig sparen en beleggen zorgt ervoor dat uw vermogen doorheen de tijd aangroeit.  Uw spaargelden groeien door het kapitalisatie-effect.  Dit betekent dat de intresten die u krijgt het jaar nadien wederom intresten opleveren, enzoverder.  Zelfs een bedrag van 50 euro per maand genereert op termijn een mooi kapitaal.

3 elementen die belangrijk zijn vooraleer u een belegging of spaarplan opstart:

Hoe lang kan u uw spaargeld de tijd geven om te groeien?  Beleggen start toch snel met een termijn van minimum 5 jaar en liefst langer, voor sommige producten geeft een termijn van 8 jaar fiscale voordelen
Welk risico wenst u te nemen?  Wenst u permanent kapitaalsgarantie of bent u bereid om al dan niet een gedeelte dynamisch te laten beheren?
Wat is uw doel van uw spaarplan of belegging?

Beleggingsadvies in 5 stappen:vermogen zien groeien

 1. Leg een buffer aan op een spaarboekje. Richtbedrag: een reserve van 1 jaar om te leven en tegenslagen op te vangen. Hebt u investeringen op korte termijn gepland? Dan rekent u die beter mee.
 2. Benut uw fiscale ruimtes voor 100%: denk daarbij aan pensioensparen of andere fiscale optimalisaties. Het ‘rendement’ dat u daardoor realiseert, zal u niet snel kunnen evenaren.
 3. Bepaal waarvoor u spaart om zicht krijgen op de beleggingstermijn en het risico dat u eventueel wil lopen:
  • eerste of (tweede…) woning
  • kinderen of kleinkinderen
  • pensioen
  • specifiek doel of aanvullend inkomen voor bepaald moment (zoals periode van tijdskrediet)
 4. Bepaal uw beleggersprofiel: MySavings bepaalde er 5. Kent u uw profiel niet? Gebruik onze gratis tool om uw beleggersprofiel te bepalen.
 5. Analyseer de verschillende producten en maak een keuze via MySavings. U kan probleemloos beleggingsproducten vergelijken, analyseren en opstarten bij verschillende verzekeraars.

Ga naar het overzicht voor de specifieke beleggingsmogelijkheden.

Ontdek onze producten