Als u de inflatie meetelt, dan verliest u geld op uw spaarrekening. Door de jaren heen zal het geld op uw spaarboekje alsmaar minder waard zijn. En door het gebrekkige rendement komt er ook quasi niks bij … Een levensverzekering met een gewaarborgd rendement biedt u wel zekerheid op lange termijn, maar biedt eveneens een beperkt rendement. De oplossing bestaat dan ook in tak 23: levensverzekeringsoplossingen waarvan het rendement afhangt van één of meerdere onderliggende beleggingsfondsen.

Waarom is tak 23 interessant?

  • U krijgt mogelijk uitzicht op een hoger rendement: op langere termijn ligt het rendement van aandelen tot nu toe steeds hoger dan dat van vastrentende producten (al zijn er geen garanties op dit vlak).
  • U betaalt geen roerende voorheffing noch beurstaks op het rendement.
  • Tak 23-oplossingen vallen niet onder de effectentaks.
  • U kunt investeren in beleggingsfondsen die perfect bij u passen.
  • U hebt via MySavings toegang tot een uitgebreid gamma aan topfondsen van gerenommeerde vermogensbeheerders.
  • U kunt de koers van uw fonds eenvoudig opvolgen.

Wij bepalen uw beleggingsprofiel

Hoe weet u zeker dat u in beleggingsfondsen investeert die bij u passen? Daarvoor stellen wij samen met u uw beleggingsprofiel op. Eenmaal dat profiel bepaald, kunnen we u een voorstel doen dat bij uw verwachtingen en wensen aansluit. Als u bijvoorbeeld een defensief profiel hebt, en dus een voorzichtige belegger bent, dan zullen we u zeker voorstellen om in fondsen met een lage risicoklasse te investeren.

Wat is het risico bij tak 23?

Een tak 23-verzekering biedt u geen kapitaalsgarantie. Dit brengt mee dat, als de waarde van het fonds daalt, ook de waarde van uw belegging kan dalen. Kan, want als u regelmatig premies stort, dan kan volatiliteit net meer rendement opleveren.

Via regelmatige stortingen beperkt u het beleggingsrisico. Maar daarnaast is het sowieso erg belangrijk om uw beleggingen te spreiden, zowel over activaklassen heen als binnen beleggingen in fondsen.

Wil u meer weten over uw mogelijkheden om meer rendement te halen uit uw spaargeld?

Contacteer dan meteen onze specialisten. Zij helpen u met plezier verder.

Ontdek onze producten