Of je nu zelf je sociale bijdrage betaalt, of dat doet via je vennootschap: in beide gevallen mag je de uitgave inbrengen als beroepskost. Alleen zit de zaak iets ingewikkelder in elkaar als je je vennootschap dit laat betalen. Hierop ontvang je namelijk een voordeel alle aard ter waarde van het betaalde bedrag. Daarop betaal je vervolgens belastingen, waardoor je op termijn bijna hetzelfde bedrag neertelt als je zelf de sociale bijdragen zou betalen.

Waarom toch je vennootschap laten betalen?

Je sociale bijdragen laten betalen door je vennootschap is in de eerste plaats interessant voor je liquiditeit. Je betaalt de sociale bijdragen met de middelen in de vennootschap en hoeft dus niet je privévermogen aan te wenden.
Bovendien verhoogt het ook nog eens je bruto-inkomen. Wanneer de vennootschap elk kwartaal je sociale bijdragen betaalt, telt dat immers mee als een regelmatige bezoldiging. Dat kan een positieve invloed hebben op de opbouw van je aanvullend pensioen, bijvoorbeeld als je een Individuele Pensioentoezegging hebt via je vennootschap.