Terug naar product

Waarom tak 21 combineren met tak 23?

De voordelen van een tak 21 zijn bekend. De taks mag dan ondertussen wel 2% bedragen, maar als u dankzij MySavings geen instapkosten hoeft te betalen en de roerende voorheffing van 30% uitspaart, blijft deze structuur voordelig op lange termijn. Anderzijds zijn er meer en meer combinaties met tak 23-fondsen omdat de lange termijnrente nog steeds laag staat. Door deze ’tak 44′ kan het rendement geoptimaliseerd worden.  De component tak 23 zorgt voor het rendementspotentieel.

Een combinatie van bijvoorbeeld 60 tot 80% tak 21 en de rest in een 2-tal fondsen geeft een extra potentieel aan uw spaarcenten zonder dat u grote risico’s neemt. U bouwt dan zelf een kapitaalsgarantie op via het vastrentende gedeelte tak 21. Wenst u 100% zekerheid op elk moment? Kies dan voor 100% tak 21.

Een beleggingsverzekering betekent dat u niet dagelijks uw posities hoeft te analyseren en bij te sturen. Het beheer gebeurt door de verzekeraar of vermogensbeheerder. Verkiest u zelf permanent bij te schakelen of belegt u liever via individuele obligaties, aandelen of afgeleide producten? Dan kan MySavings u (voorlopig) niet helpen.

Ons Advies