Wil u starten met beleggen via uw vennootschap?

Zet dan eerst enkele stappen terug en probeer het globale plaatje te zien. Wat zijn uw toekomstplannen en verwachtingen? Waar droomt u van en waar wil u naartoe? Hebt u de gelden nodig in uw vennootschap? Wat zijn uw risico’s? In functie van het antwoord op die vragen gaan we verder.

Hebt u een idee van uw toekomstperspectief? Dan is het belangrijk om na te gaan of u wel alle opties om geld van uw vennootschap naar uw privézijde over te hevelen maximaal benut hebt. Want u beschikt immers over heel wat mogelijkheden hiertoe. Geld naar uw privévermogen overdragen, is natuurlijk ook een vorm van rendement opstrijken. Waarover gaat het onder andere?

  • Fiscale optimalisatie van het loon dat u zichzelf uitkeert vanuit de vennootschap
  • Hebt u de mogelijkheid om met auteursrechten te werken?
  • Is uw VAPZ geoptimaliseerd?
  • Hebt u het maximum uit uw IPT gehaald, inclusief de backservice?
  • Kan u zichzelf een vergoeding uitkeren voor het professioneel gebruik van uw privéwoning? Een huurbedrag dus.
  • Maakt u gebruik van warranten of stockoptieplannen?
  • Is er een mogelijkheid voor de toekenning van een forfaitaire onkostenvergoeding?

Hebt u al die pistes bewandeld en geoptimaliseerd, dan is het tijd om de financiële situatie van uw vennootschap onder de loep te nemen. Beslis voor uzelf welke financiële buffer (lees: welk bedrag) u te allen tijde beschikbaar wil houden. Hebt u inmiddels reserves aangelegd binnen uw vennootschap die hoger uitvallen dan die buffer, dan kan u beginnen nadenken over starten met beleggen vanuit uw vennootschap.

Laat u bij uw beleggingen bijstaan door een professional. Die zal samen met u uw beleggingsprofiel bepalen en u vervolgens een beleggingsvoorstel doen dat daarbij aansluit. Ook zal hij hameren op het belang van spreiding van uw beleggingen. Die spreiding geldt trouwens niet enkel voor uw roerende beleggingen. Het is ook zinvol om naast roerende beleggingen na te denken over vastgoed als investeringsvehikel. Een globale, gespreide beleggingsportefeuille is zeker aan te bevelen.

Contacteer ons voor een kennismakingsgesprek

Bekijk hier alle mogelijkheden om te beleggen via uw vennootschap