Dat kan. De overdracht van de volledige reserve van een pensioenspaarverzekering van de ene verzekeraar naar een andere verzekeraar is belastingvrij. Dit geldt ook voor de volledige overdracht van het spaartegoed van de ene pensioenspaarrekening naar een andere pensioenspaarrekening.  Overdrachten van verzekeraar naar bank of omgekeerd en gedeeltelijke overdrachten zijn steeds belastbaar.

De verzekeringsmaatschappij waar je "vertrekt", heeft het recht om uitstapkosten toe te passen zoals voorzien in de Algemene Voorwaarden. Er is een wettelijk maximum van 5% wat standaard zal toegepast worden.  Hoe dichter je de contractuele einddatum van je contract nadert, zijn er mogelijks lagere uitstapkosten van toepassing.  Bij veel producten zal dit de laatste 5 jaar dalen met 1% per jaar en zo op einddatum 0% (oftewel geen uitstapkosten) te bedragen.

De "ontvangende" verzekeringsmaatschappij zal normaliter geen instapkosten of dergelijke toepassen.

Voor niet-fiscale levensverzekeringen of beleggingsverzekeringen zijn er meestal andere voorwaarden van toepassing en kan je sneller uitstappen zonder kosten.

Contacteer ons met je contract en wij zoeken het voor jou uit.

Vraag een offerte of advies

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek

Wilt u een update van uw financiële situatie? Of wilt u wat meer informatie?

Dan kan u ons bereiken voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Een afspraak maken
MySavings Life Insurance Made Easy