Een verzekeraar vraagt een vergoeding om uw geld te beheren. De hoogte van de kosten hangt af van de omvang van de gestorte bedragen, van de duur van het contract, het type product, de verzekeraar en de makelaar.  MySavings neemt zelf geen instapkosten, u werkt dus aan de beste voorwaarden in de markt, wij krijgen een aanbrengvergoeding en zijn daar tevreden mee.

  • Instapkosten: dit is meestal een percentage afhankelijk van het gestorte bedrag en de duur van het contract, via MySavings kan u hierop flink besparen.
  • Uitstapkosten: te betalen als u de terugbetaling vraagt voor de eindvervaldag van het contract. Dit is meestal een percentage van het teruggevraagde bedrag. Uitstapkosten zijn meestal lager als de resterende looptijd korter is. Bij sommige contracten moet u na een bepaalde periode zelfs geen uitstapkosten meer betalen.
  • Beheerskosten: de verzekeringsinstelling rekent een percentage van het contractbedrag aan voor het beheer van uw levensverzekering.
  • Conjuncturele schadevergoeding: in sommige gevallen betaalt u een schadevergoeding bij een vervroegde terugbetaling. Dit is bv. het geval als de intrestvoeten op de markt hoger liggen dan die van uw levensverzekering.  Ook wel market adjusted value of OLO-correctie genoemd.
  • Aanvullende dekkingen: als uw levensverzekering gecombineerd wordt met bvb een overlijdensverzekering, dan betaalt u hiervoor premies.