Terug naar product

Als geconventioneerde arts, kinesitherapeut, tandarts, apotheker, logopedist of zelfstandig thuisverpleegkundige krijgt u jaarlijks een bedrag van het RIZIV als tegenprestatie voor de tarieven waaraan u zich als geconventioneerde moet houden.

U moet die sociale voordelen investeren in een sociaal Vrij Aanvullend Pensioen en/of een dekking gewaarborgd inkomen. U kan niet kiezen voor een gewoon vrij aanvullend pensioen, maar bent dus verplicht de sociale variant te kiezen waarbij 10% van de premie wordt gebruikt voor solidaire waarborgen.  Dit solidariteitsfonds biedt u een aantal waarborgen afhankelijk van de verzekeraar, bestaande uit een overlijdensdekking, arbeidsongeschiktheid, moederschapsuitkering, zware ziekte,…

U kan wel zelf nog een eigen vrij aanvullend pensioen afsluiten (gewoon of sociaal) en inbrengen in uw belastingen.

Als starter hebt u al recht op de sociale voordelen RIZIV in het jaar dat u afstudeert en tijdens uw stage.

U bent niet enkel voor uw Riziv-premie bij MySavings aan het juiste adres. Via deze link kan je in een handig overzicht lezen wat we nog voor jou kunnen betekenen. En dit aan laagste kosten van de markt voor al uw pensioenplannen.

Hierbij vindt u nog een voorbeeld van wat de impact van kosten kunnen betekenen voor uw Riziv-premie. Sta hier dus zeker bij stil voor u ergens een Riziv-contract afsluit.

Ons Advies