Terug naar product

Het antwoord op de vraag verschilt naargelang uw eigen voorkeur, de financiële situatie van uw vennootschap, uw toekomstplannen …

De vennootschap sluit de omzetverzekering af en is ook de begunstigde van de uitkeringen. U moet dus zeker rekening houden met de financiële situatie en verplichtingen van de vennootschap om de gewenste looptijd van uw omzetverzekering te bepalen. Maar tegelijkertijd is het de arbeidsongeschiktheid van de betrokken sleutelpersoon, uzelf bijvoorbeeld als bedrijfsleider, die verzekerd wordt. Daarom is het ook belangrijk om uw persoonlijke situatie in rekening te brengen als het gaat over het bepalen van de looptijd van de omzetverzekering.

Looptijd van de omzetverzekering bepalen

Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • U kiest voor een vaste einddatum, bv. het jaar waarin u 60 of 65 wordt. Uiteraard kunt u in tussentijd altijd beslissen om de verzekering op te zeggen, zodat die einddatum nooit gehaald wordt. Dat is bijvoorbeeld interessant als u de vennootschap zou verkopen.
  • U laat de omzetverzekering lopen tot de belangrijkste kredieten van de vennootschap afbetaald zijn. Op die manier bezorgt u de vennootschap, indien er omzetverlies zou zijn door uw arbeidsongeschiktheid, de nodige financiële zuurstof om de leningen verder te kunnen afbetalen.
  • U behoudt de omzetverzekering tot u uw privéleningen afbetaald heeft. Naar analogie met de kredieten die de vennootschap afgesloten heeft, is het immers best mogelijk dat u zelf privé nog een aantal leningen heeft. Om die verder te kunnen aflossen, moet u de nodige inkomsten hebben. En daarvoor is het nu eenmaal belangrijk dat de vennootschap financieel gezond blijft.
  • De omzetverzekering blijft lopen tot uw kinderen het huis uit zijn. Op dat moment vallen er voor u een aantal financiële lasten weg en is er meer financieel comfort. De noodzaak aan een omzetverzekering wordt dan mogelijk kleiner.
  • U laat de omzetverzekering gewoon jaar na jaar lopen en beslist op een later tijdstip wel wanneer u deze opzegt. U hoeft niet vooraf al de looptijd te bepalen. Het staat u elk jaar vrij om de omzetverzekering op te zeggen of niet. Wel moet u rekening houden met de opzegtermijn.

Offerte voor een omzetverzekering?
Maak een afspraak bij MySavings en wij stellen voor u een offerte op maat op.